Embriyolog, canlıların üremesi ve gelişimi üzerine çalışan bir biyoloji bilim dalı profesyonelidir.
Görevleri arasında embriyonun oluşması, gelişimi ve transferi, yumurta ve sperm dondurma işlemleri, döllenme sürecinin incelenmesi yer alır.
Embriyologlar tüp bebek merkezleri, hastane ve sağlık merkezlerinde çalışır. Uzmanlık eğitimi alarak bu alanda uzmanlaşabilirler.
Embriyologlar, genellikle bireylerin üreme sağlığı durumlarıyla ilgilenirler ve doktorlarla birlikte çalışırlar.
Embriyoloji, tüp bebek uygulamalarının yaygınlaşmasıyla önem kazanmıştır. Embriyologlar, hastadan alınan örnekler üzerinde testler yapar, donmuş embriyoların çözülme ve transfer işlemlerini gerçekleştirir. Bu alandaki gerekliliklere hakim olabilmek için sürekli eğitim almalıdırlar. 🌟
Tüp bebek tedavisinin titizlikle doktorlarca planlanması gerekmektedir. Aynı zamanda laboratuvarda uygulanacak işlemlerin seçimi de çok önemlidir. Başarı şansınızı arttırmak için hangi tekniklerin tercih edilmesi, hangilerinin edilmemesi veya hangi tekniklerin uygulanmasının gereksiz olduğu önemlidir. Sayfamız uzmanları; tedavi planlamanızı en uygun şekilde yapmanıza yardımcı olacak, gereksiz işlemlerin uygulanmaması konusunda sizleri bilinçlendirecek, tüp bebek tedavisindeki en önemli şey olan zaman kaybetmenizi engelleyecektir.
Embriyolog olmak için ne yapmalı?
Üniversitelerin Biyoloji veya ilgili bölümlerinden mezun olduktan sonra. Histoloji ve Embriyoloji, Klinik Embriyoloji gibi yüksek lisans programlarından üreme alanında bir tez yazarak mezun olunmalıdır. Daha sonra Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) sertifikası alarak tüp bebek merkezlerinde çalışabilirler. Fakat ilgili yönetmelik üzerinde değişiklik yapılarak önce Doktora programı şartı, daha sonrada Tıp Fakültesi şartı eklenmiştir. 2024 itibariyle biyologların bu sertifikaya hak kazanmaları engellenmiştir. Bunun dışında biyolog olarak tüp bebek merkezlerinde çalışma imkanı da bulunmaktadır.